Waarom uitzendkrachten zo aantrekkelijk zijn voor bedrijven

Waarom uitzendkrachten zo aantrekkelijk zijn voor bedrijven

Heb je een eigen onderneming en kom je soms werknemers tekort? Dan kan het inhuren van uitzendkrachten voor jou vele voordelen bieden! In dit artikel leggen we uit waarom uitzendkrachten zo aantrekkelijk zijn voor bedrijven.

Flexibel inzetbaar

Het grootste voordeel van uitzendkrachten is dat ze flexibel inzetbaar zijn. Heb je een werknemer nodig voor twee werkdagen? Dan kun je prima terecht bij een uitzendbureau. Ook als je pas op het laatste moment weet of je de uitzendkracht nog een dag langer nodig hebt, kan dit meestal wel worden geregeld. En als je niet tevreden bent over een kracht, kun je voor de dag erna weer iemand anders inhuren!

Geen risico op uitval door ziekte

Als je een gewone werknemer inhuurt, kun je altijd te maken krijgen met ziekte. Dit gaat jou als werkgever geld kosten, omdat je deze persoon wel gewoon moet doorbetalen. Tegelijkertijd moet je er dan zelf voor zorgen dat er iemand anders in zijn of haar plaats komt werken.

Met een uitzendkracht heb je hier helemaal geen last van. Als de uitzendkracht ziek is, hoef je hem of haar voor deze dag of dagen geen salaris te betalen. Daarnaast gaat het uitzendbureau meteen voor je op zoek naar een andere kracht, zodat je zelf niet hoeft te zoeken naar een werknemer die wil invallen.

Uitzendbureau is de werkgever

Een werkgever heeft een aantal verplichtingen naar zijn werknemers. Dit is echter niet het geval als je met uitzendkrachten werkt. Het uitzendbureau is namelijk de werkgever van deze talenten, waardoor de verplichtingen niet op jouw schouders terecht komen.

Daarnaast zorgt het bureau ook voor de administratie van het personeel en het salaris. Je krijgt zelf maandelijks een factuur van de onkosten en je hebt hier verder geen omkijken naar.

Kosten- en tijdbesparend

Alle bovengenoemde voordelen zorgen ervoor dat het inhuren van een uitzendkracht een stuk voordeliger is dan het aannemen van een werknemer.

Ook bespaart het jou als werkgever heel wat tijd. Bedenk je ook dat je niet zelf op zoek hoeft te gaan naar een kracht die met jouw bedrijf matcht. Dit neemt het uitzendbureau namelijk voor je uit handen. Hiermee bespaar je kosten en tijd die je normaal gesproken aan de werving en selectie van nieuwe werknemers zou besteden.

Als je naar al deze voordelen kijkt, zie je al snel dat het inhuren van een uitzendkracht veel eenvoudiger is dan het aannemen van een werknemer. Bij Studenten Uitzendbureau kun je je bedrijf aanmelden en wij gaan vervolgens op zoek naar een of meerdere matchende uitzendkrachten.

Het grote voordeel van ons uitzendbureau is het feit dat wij enkel met studenten werken. Studenten zijn flexibel, gemotiveerd en staan open om veel te leren. Als je op zoek bent naar een goede uitzendkracht, kun je je dus het beste aanmelden bij Studenten Uitzendbureau!