Waarom studenten ideaal zijn als uitzendkracht?!

Waarom studenten ideaal zijn als uitzendkracht?!

Het inhuren van uitzendkrachten biedt voor werkgevers vele voordelen. Deze krachten zijn namelijk flexibel inzetbaar, de werkgever heeft geen werkgeversverplichtingen en de administratie wordt door het uitzendbureau gedaan. Hiermee kan een onderneming zowel kosten als tijd besparen. Wist je echter ook al dat studenten de ideale uitzendkrachten zijn? In dit artikel leggen we de voordelen uit.

Hoog opgeleid

Studenten zijn nog bezig met hun opleiding en hebben daarom al heel wat kennis in huis. Als hun opleiding aansluit bij jouw bedrijfsactiviteiten, kunnen ze deze kennis goed inzetten in jouw bedrijf.

Vaak hebben ze ook al een stage gedaan, waardoor ze eveneens ervaring hebben op het werkgebied. Zodra ze hun opleiding hebben afgerond en goed werk verrichten, kun je er altijd voor kiezen om de studenten als werknemer aan te nemen.

Up to date

Welke student is er tegenwoordig niet op internet te vinden? Nagenoeg alle studenten kunnen heel goed met het internet overweg en zijn op de hoogte van de nieuwste mogelijkheden. Daarnaast leren ze met hun opleiding over de nieuwste ontwikkelingen op hun vakgebied, waardoor ze helemaal up to date zijn.

Elke werkgever heeft er voordeel aan als er een jong talent met de juiste kennis een frisse blik werpt op zijn bedrijf. Zo kunnen student uitzendkrachten je helpen om je bedrijf te verbeteren.

Jong talent

Jonge talenten zijn vaak heel gemotiveerd om aan het werk te gaan. Als ze een studie volgen in hetzelfde vakgebied, willen ze graag hun kennis toepassen in de praktijk. Ze staan ervoor open om nieuwe dingen te leren en vinden het leuk om zelfstandig te werken.

Je kunt een jong talent dan ook heel goed meerdere verantwoordelijkheden op zich laten nemen. Zelf hoef je niet steeds te controleren of het werk wel (goed) wordt gedaan, want studenten kennen hun verantwoordelijkheid.

Voordelig

Misschien is het grootste voordeel van student uitzendkrachten wel dat ze zo voordelig zijn. Een uitzendkracht kost een bedrijf altijd minder dan een werknemer, maar met een student uitzendkracht ben je nog een stuk voordeliger uit. Het inhuren van student uitzendkrachten kan dan ook veel kosten besparen voor een bedrijf.

Zoek je een student uitzendkracht die geheel matcht met jouw onderneming? Studenten Uitzendbureau helpt je graag! We hebben een enorme studenten database en kunnen direct op zoek gaan naar de juiste persoon voor jouw bedrijf.

De gehele werving en selectie nemen we dus voor je uit handen en daarnaast ook de personeel- en salarisadministratie. Vraag direct een offerte aan om te ontdekken wat wij voor jou kunnen betekenen!