Voorkom grijs verzuim onder je werknemers

Voorkom grijs verzuim onder je werknemers

Ongeveer 70% van het verzuim onder werknemers kunnen we onderverdelen onder grijs verzuim. Hierbij is een werknemer niet arbeidsongeschikt, maar hij of zij voelt zich wel ziek. In dit artikel vertellen we hier meer over en kun je lezen hoe je grijs verzuim kunt voorkomen.

Benader zieke werknemers op een positieve manier

Grijs verzuim wordt door werkgevers niet altijd serieus genomen. Soms wordt er getwijfeld of de medewerker wel echt ziek is of gewoon een dagje vrij wilde. Als de medewerker iets mee krijgt van dit wantrouwen, kan het zijn dat hij of zij probeert zo snel mogelijk weer aan het werk te gaan. Werkgevers proberen dit ook te stimuleren, zodat ze minder kosten kwijt zijn aan grijs verzuim.

Is het echter wel verstandig dat een werknemer zo snel mogelijk weer aan het werk gaat? Als een personeelslid vaker ziek is, kan het zijn dat de problemen groter zijn dan gedacht. Achter een normale koorts zou een andere aandoening kunnen schuilen en regelmatig hoofdpijn kan duiden op oververmoeidheid.

Als je de werknemer zo snel mogelijk weer aan het werk zet en niet voldoende rust laat nemen, kan het zijn dat het alleen maar erger wordt. De werkgever zal dan op termijn langdurig ziek zijn, waardoor je uiteindelijk juist meer kosten kwijt bent. Probeer een ziek personeelslid daarom positief te benaderen en laat hem of haar goed uitzieken. Toon begrip en stuur eventueel een kaartje of een fruitmand. Hiermee toon je eveneens waardering voor de persoon in kwestie.

Onderzoek of er bedrijfsgerelateerde problemen spelen

De ene werknemer gaat met griep en buikpijn nog aan het werk, terwijl een andere medewerker zich al ziek meldt bij een klein beetje hoofdpijn. Hoe ontstaat dit verschil? Deels is dit afhankelijk van de persoonlijkheid van de werknemer, maar het kan ook te maken hebben met motivatie. Probeer een werknemer die zich met enige regelmaat ziek meldt meer bij het bedrijf te betrekken en toon hem of haar je waardering. Dit heeft vaak een positieve invloed op de motivatie.

Het is ook mogelijk dat er andere problemen spelen, zoals werkstress, pesten of angst voor een leidinggevende. De werknemer vindt het niet fijn om naar zijn of haar werk te gaan en blijft daarom liever thuis ‘ziek zijn’. Lang niet altijd is de werknemer zich bewust van het echte probleem, dus het kan lastig zijn om hier achter te komen.

Als je het gevoel hebt dat er bedrijfsgerelateerde problemen spelen, kun je het gesprek aangaan met een regelmatig zieke werknemer. Probeer tijdens het gesprek niet aanvallend over te komen, maar vraag de medewerker hoe hij of zij het werk ervaart en hoe het contact is met de leidinggevende en collega’s. Observeer het personeelslid goed tijdens dit gesprek en vraag eventueel door als dit nodig is. Als je erachter bent gekomen wat het probleem is, kun je hiervoor samen met de werknemer en eventueel ook collega’s of een leidinggevende naar een oplossing kijken.

Huur uitzendkrachten in

Zieke werknemers hebben vaak een schuldgevoel richting hun leidinggevende en collega’s, omdat zij nu ook zijn of haar werk op zich moeten nemen. Het is voor jou als werkgever ook lastig om iemand de taken van de zieke werknemer over te laten nemen. Je kunt er echter wel voor kiezen om uitzendkrachten in te huren. Dit maakt het voor jou een stuk gemakkelijker en zieke personeelsleden hoeven zich minder zorgen te maken.

Het is natuurlijk ook mogelijk om met minder werknemers te werken en vaker uitzendkrachten in te huren> Het grote voordeel van uitzendkrachten is dat je ze enkel hoeft te betalen voor de dagen dat ze werken. Zodra een uitzendkracht gedurende een bepaalde periode ziek is, ben je hier dus geen kosten aan kwijt. Voor goede uitzendkrachten ben je bij Studenten Uitzendbureau aan het juiste adres. Onze database bestaat uit jonge studenten die zeer gemotiveerd zijn om aan het werk te gaan en zichzelf te ontwikkelen. De werving & selectie en de personeels- en loonadministratie nemen wij geheel voor jou uit handen!