Jonge werknemers verkiezen plezier boven salaris

Jonge werknemers verkiezen plezier boven salaris

Denk jij dat je enkel jonge werknemers aan je bedrijf kunt koppelen door een hoog salaris te bieden? Niets is minder waar! Natuurlijk vinden jonge werknemers het fijn om goed betaald te krijgen, maar plezier hebben in het werk is voor hen nog belangrijker. Hoe kun jij ervoor zorgen dat je werknemers met plezier bij jouw bedrijf werken? Wij geven je advies in dit artikel!

Zorg voor voldoende persoonlijk contact

Ben jij een werkgever die nooit aanwezig is op de werkvloer en alleen af en toe een mailtje stuurt? Dan is het nu tijd om dit te veranderen! Werknemers vinden persoonlijk contact met hun werkgever namelijk heel belangrijk. Zo weten ze voor wie ze nu eigenlijk aan het werk zijn en voelen ze meer waardering voor hun werkzaamheden. Verder kan er door middel van persoonlijk contact een band ontstaan tussen jou en je werknemers. Dit heeft als voordeel dat ze eerder naar jou toekomen als er problemen zijn.

Daag jonge werknemers uit

Jonge werknemers willen zich tegenwoordig helemaal inzetten voor een bedrijf. Sommige werknemers voeren de gehele dag door dezelfde taken uit, terwijl ze met hun kennis en vaardigheden veel meer kunnen. Als je ze hier niet in stimuleert, zullen ze uiteindelijk minder plezier hebben in hun werk. Bekijk daarom goed welke werknemers meer in hun mars hebben en daag ze uit met nieuwe werkzaamheden. Geef ze de kans om andere taken aan te leren en zichzelf te ontwikkelen. Dit is voor jou als werkgever ook heel voordelig, omdat je werknemers dan kunnen worden ingezet voor diverse werkzaamheden.

Geef ze verantwoordelijkheid

Zou je fijn vinden als iemand de hele tijd toekijkt hoe jij je werk doet? Waarschijnlijk niet. Helaas zijn er nog steeds veel werkgevers die hun jonge werknemers goed in de gaten houden, maar dit is niet de beste manier om je werknemers te stimuleren. Natuurlik wil je dat ze hun werk goed doen, maar je moet ze ook verantwoordelijkheden durven geven. Het zal gerust voorkomen dat het dan een keer fout gaat, maar dit is eigenlijk altijd wel weer op te lossen. Stel een aantal regels op en laat je werknemers verder het werk uitvoeren op de manier waarvan zij denken dat het goed is. Als je werknemers zelfstandig kunnen werken, hoef jij ook geen tijd vrij te maken om hen te controleren.

Laat jonge werknemers meedenken

In het verleden werd feedback van jonge werknemers vaak niet geaccepteerd. Gelukkig is dit tegenwoordig veranderd. Steeds meer werkgevers luisteren naar de feedback en vragen hun werknemers zelfs om mee te denken. De jonge werknemers voelen zich zo meer betrokken bij het bedrijf en krijgen meer plezier in hun werk. Ook hebben ze het gevoel dat meer gewaardeerd worden. Als werkgever kun jij hier tevens van profiteren. Jonge werknemers komen met nieuwe inzichten die jij kunt toepassen in je onderneming.
Wil je nieuwe jonge werknemers aannemen? Gelukkig hoef je hier niet zelf naar op zoek te gaan! Als je je aanmeldt bij Studenten Uitzendbureau, gaan wij voor jou op zoek naar jonge studenten die
graag voor jou aan de slag gaan. Hierbij onderzoeken we altijd of een uitzendkracht goed matcht jouw onderneming. De personeels- en loonadministratie nemen we eveneens uit handen, zodat je hier zelf helemaal geen omkijken naar hebt!