Hoe verhoog je de productiviteit van je werknemers?

Hoe verhoog je de productiviteit van je werknemers?

De productiviteit van je werknemers is voor jou als werkgever van groot belang. Een hoge productiviteit betekent namelijk minder kosten en een hogere winst. Maar hoe kun je de productiviteit van je werknemers verhogen? In dit artikel geven wij enkele handige tips.

Zorg voor voldoende motivatie

Een werknemer die niet voldoende gemotiveerd is zal ook minder hard zijn best doen. Daarom is het van belang om eerst te kijken of je iets kunt doen aan de motivatie. Je kunt je werknemers op verschillende manieren motiveren. Zo kun je ze op de hoogte houden van de resultaten die met hun hulp zijn bereikt. Ook is het goed om ze te complimenteren als ze een opdracht goed hebben uitgevoerd of een dag hard hebben gewerkt. Een andere manier om je werknemers te motiveren is beloningen uitdelen. Geef ze bijvoorbeeld elke maand of elk jaar een bedrag dat bestaat uit een percentage aan de hand van de behaalde resultaten. Een borrel of een etentje na het voltooien van een project kan ook goed werken.

Las voldoende pauzes in

Pauzes zijn er niet voor niets. Uit onderzoek is gebleken dat onze productiviteit achteruit gaat als we te lang achter elkaar doorwerken. Zorg er daarom voor dat je werknemers voldoende pauzes nemen, zodat ze daarna weer helemaal opgeladen en gefocust aan het werk kunnen gaan. Elke twee uur een pauze van een kwartier en een lunchpauze van een half uur is het minimum. Ook is het belangrijk dat je werknemers in een aparte ruimte of – bij buitenwerk – op een andere plaats pauze kunnen nemen. Zo zorg je ervoor dat ze echt even weg zijn van hun werk.

Laat je werknemers muziek luisteren

Muziek kan de productiviteit van veel mensen een boost geven. Installeer daarom een radio op de werkplek en zet de gehele dag muziek op. Laat je werknemers samen beslissen welk radiostation hun voorkeur heeft. Luistert een van je werknemers liever muziek via zijn eigen telefoon met oordopjes? Dit kun je eveneens toestaan, mits de werknemer ervoor zorgt dat hij of zij de instructies nog kan verstaan. Ook moet dit niet ten koste gaan van de samenwerking van het team. Als het niet mogelijk is om een radio te installeren, kun je aan je werknemers doorgeven dat ze zelf muziek mee mogen nemen. Houd er wel rekening mee dat niet bij iedereen de productiviteit omhoog gaat door het luisteren van muziek. Bij sommige personen kan het juist achteruit gaan, omdat ze zich hierdoor laten afleiden.
Ben je op zoek naar werknemers met een hoge productiviteit? De uitzendkrachten van Studenten Uitzendbureau zijn jong en willen graag aan het werk. Zij hebben de volle focus en zijn zeer gemotiveerd. Meld je nu aan bij Studenten Uitzendbureau en vind direct productieve uitzendkrachten die perfect matchen met jouw bedrijf!