Hoe kun je ondernemen zonder stress?

Hoe kun je ondernemen zonder stress?

Bij het opstarten van je onderneming zag je het helemaal voor je: zelf je tijd indelen, op vakantie gaan wanneer je maar wilt en geen verantwoording afleggen bij een baas. Zodra je de eerste klanten binnen hebt, ga je hard aan het werk. Natuurlijk zeg je geen enkele opdracht af, omdat je de inkomsten nodig hebt. Werk uitbesteden? Je probeert zoveel mogelijk zelf te doen, omdat je dan geen extra kosten hebt.
Uiteindelijk neem je teveel opdrachten aan en verlies je je focus. Je weet niet meer wat je allemaal te doen staat, je mist je deadlines en je administratie is niet op orde. Je houdt je teveel bezig met kleine, onbelangrijke taken en je hebt geen tijd meer om aan je grote projecten te werken. Je draait veel overuren en je bent continu aan het stressen. Het lijkt wel alsof je onderneming jou leidt in plaats van andersom. Maar je hebt ten minste voldoende inkomsten, dus eigenlijk is er niets om je zorgen over te maken.
Of toch wel? Een leven met stress is niet wat we willen en daarbij is het ook nog eens niet goed voor de gezondheid. Natuurlijk is geld belangrijk, maar plezier in het leven en je gezondheid zijn nog veel belangrijker. Misschien is het een idee om even alles even stop te zetten en opnieuw je focus terug te krijgen.

Hoe krijg je je focus terug?

Voor ondernemers is focus van groot belang. Zo weet je namelijk precies waar je naartoe werkt en houd je je niet bezig met taken waarmee je je niet mee bezig moet houden. Als je de focus terug wilt krijgen, moet je doelen stellen. Ga eerst na waarom je het bedrijf bent gestart. Als je ondernemer bent geworden om te genieten van de vrijheid, doe dat dan ook! Plan een aantal vrije dagen of zelfs een vakantie in en houd je hier ook aan.
Als je de gehele dag bezig bent met het versturen van je e-mails of je administratie, ga je het echte werk nooit afredden. Natuurlijk moet je e-mails beantwoorden en je administratie bijhouden, maar dit kan ook in een half uur tot uur per dag. Bedenk eens wat je precieze bedrijfsactiviteiten ook alweer waren en focus je het grootste gedeelte van de dag alleen hierop. Laat je niet afleiden door zaken als e-mail, telefoontjes en social media, maar zorg ervoor dat je tijdens het echte werk enkel voor belangrijke zaken bereikbaar bent.
Taken die buiten de bedrijfsactiviteiten vallen en die je niet in maximaal een uur per dag afredt, kun je beter uitbesteden. Dit geldt ook voor eenvoudige taken die je zelf niet leuk vindt om te doen. Hiervoor kun je vaak een werknemer met een niet te hoog uurloon inhuren, terwijl jij je kunt richten op belangrijkere zaken. Zo hoef je niet meer een groot aantal verschillende taken zelf te doen en ga je veel minder stress ervaren.

Het voordeel van uitzendkrachten

Het kan voor ondernemers een moeilijke beslissing zijn om personeel in te huren, omdat ze niet zeker weten of ze gedurende de contracttermijn voldoende werk hebben en de kosten kunnen drukken. Daarom is het een stuk gemakkelijker om te kiezen voor uitzendkrachten. Je kunt ze inhuren voor een aantal dagen of een bepaalde periode en je hoeft ze enkel voor de gewerkte uren uit te betalen. De personeels- en loonadministratie wordt door het uitzendbureau gedaan, zodat je je hier niet druk om hoeft te maken. Verder is het uitzendbureau wettelijk gezien de werkgever van de krachten. Het inhuren van uitzendkrachten is daarom ook een eenvoudige oplossing zonder risico’s om van je stress af te komen!
Studenten Uitzendbureau heeft een grote database met student uitzendkrachten. Het voordeel van studenten is dat ze helemaal up to date zijn en zich verder willen ontwikkelen. Onze studenten nemen graag een deel van jouw werk uit handen. Als je je aanmeldt bij Studenten Uitzendbureau, gaan wij direct op zoek naar de perfecte match voor jouw onderneming!