Hoe geef je goede leiding als werkgever?

Hoe geef je goede leiding als werkgever?

Als werkgever wil je dat je werknemers hun werk goed doen, maar je wilt waarschijnlijk ook een goede band met ze opbouwen. Een groot aantal werkgevers vinden het lastig om de juiste balans te vinden en weten niet hoe ze het beste leiding kunnen geven. Wij geven in dit artikel een aantal adviezen om goed leiding te geven.

Bouw een band op met je werknemers

Sommige werkgevers laten zich nauwelijks op de werkvloer zien en weten amper wie hun werknemers zijn. Een werknemer voelt zich hierdoor niet gemotiveerd en heeft niet het gevoel dat hij of zij volledig bij het bedrijf hoort en belangrijk is voor het bedrijf. Vaak heeft dit als gevolg dat de medewerker minder gemotiveerd is en zich minder hard inzet voor het bedrijf. De werknemer kan zich zelfs zo niet gewaardeerd voelen dat hij of zij op zoek gaat naar een andere baan.

Je wilt natuurlijk niet dat je medewerkers zich minder goed inzetten of zelfs ontslag nemen. Daarom is het belangrijk dat je je personeel leert kennen en waardering toont voor hun werk. Geef ze zo nu en dan een compliment of een schouderklopje. Je zult zien dat je werknemers dan harder aan de slag gaan en ook meer waardering voor jou hebben.

Geef opbouwende kritiek

Een werkgever die enkel loopt te fitten op zijn werknemers over de fouten die ze maken, jaagt waarschijnlijk een groot deel van zijn personeel weg. Zoals we hiervoor al zeiden is het goed om je personeel complimentjes te geven, maar het is eveneens van belang om op de juiste manier kritiek te geven. Als je je werknemers opbouwende kritiek geeft, kunnen ze hier ook echt iets mee. Daarbij is het voor hen ook veel fijner. Ze krijgen niet het gevoel dat ze van alles fout doen, maar ze zien wel in dat ze zichzelf nog meer kunnen ontwikkelen.

Laat zien dat jij de baas bent

Het is fijn om een goede band te hebben met je werknemers, maar laat wel zien dat jij de baas bent. Als het echt nodig is, moet je soms streng zijn. Laat met je houding en je stem merken dat je niet over je heen laat lopen. Het is goed om als werkgever je werknemers te leren kennen, maar je hoeft je niet te mengen in hun privéleven. Natuurlijk is het leuk om vrienden te zijn met je personeel, maar je dient eveneens hun werkgever te zijn. Daarom wordt het afgeraden om bevriend te raken met je werknemers.

Als je al jarenlang op dezelfde manier leiding geeft, kun je je werkwijze waarschijnlijk niet in korte tijd veranderen. Pas de verschillende bovengenoemde adviezen daarom een voor een toe. Probeer de juiste balans te vinden: zorg voor een goede band met je personeel, maar blijf ook de baas. Waarschijnlijk kun je deze balans ook niet direct vinden. Observeer daarom goed hoe je werknemers reageren op je manier van leidinggeven en bedenk vervolgens of je nog iets moet veranderen.

Als je meer tips wilt over de juiste werkstijl voor werkgevers, blijf dan de blog van Studenten Uitzendbureau volgen. Wil je nieuwe medewerkers aannemen? Meld je dan bij ons aan en laat ons je helpen met de zoektocht naar de perfecte match voor jouw bedrijf!