Hoe behoud je jong talent?

Hoe behoud je jong talent?

Als je eenmaal een jong talent hebt gevonden die zijn werk goed doet, wil je natuurlijk graag dat deze werknemer bij je bedrijf blijft. Het nadeel van jonge werknemers is dat ze vaak weer op zoek gaan naar iets nieuws, omdat ze verschillende bedrijven willen uitproberen. Hoe kun je als werkgever nu toch jong talent behouden?

Laat zien wat het nut is van hun werk

Jonge talenten willen graag weten waar ze iets voor doen. Ze willen niet de hele dag aan de lopende band staan of kopieën maken op kantoor, als ze niet weten waar ze dit precies voor doen.

Als je aan je werknemers laat zien wat het doel is van je onderneming en hoe zij hun steentje bijdragen om dit doel te bereiken, merk je dat ze een stuk gemotiveerder aan de slag gaan. Nu hebben ze niet meer het gevoel dat ze alleen hun werk doen, maar zien ze in dat hun rol belangrijk is voor de onderneming. Ook voelen de talenten zich zo meer betrokken bij het bedrijf.

Geef ze meer verantwoordelijkheden

In de huidige maatschappij wordt steeds meer een beroep gedaan op de zelfstandigheid van jonge talenten. Ze zijn dit dan ook gewend en willen graag in hun job ook laten zien hoe goed ze zelfstandig kunnen werken.

Geef de jonge talenten daarom meer verantwoordelijkheden en kijk ze niet steeds op de vingers. Als er iets fout gaat, geef je ze de kans om dit zelf op te lossen. Dit geeft de werknemers ook meer het gevoel dat ze een grotere rol spelen in het bedrijf.

Maak teams met werknemers

Jonge talenten houden vaak niet van gestructureerde hiërarchieën. Ze zijn minder gemotiveerd als hen precies gezegd wordt wat ze moeten doen en hoe ze dat moeten aanpakken. Je zult zien dat de talenten het veel leuker vinden om te werken in teams met andere werknemers. Zo leg je de verantwoordelijkheid van een opdracht bij hen neer en zien ze het werk meer als een uitdaging.

Zorg dat ze zich echt kunnen ontwikkelen

Studenten of net afgestudeerden willen graag meerdere bedrijven uitproberen voordat ze een vaste job aangaan, omdat ze in verschillende organisaties ervaring willen opdoen. Je kunt er echter ook voor zorgen dat deze jonge talenten bij jouw organisatie ervaring kunnen opdoen met verschillende soorten werkzaamheden. Bied de jongeren daarnaast opleidingen, cursussen of trainingen aan, zodat ze zich kunnen blijven ontwikkelen.

Geef voldoende waardering

Een jong talent die net nieuw is bij je onderneming kan zich vaak nog wat onwennig voelen. Misschien is een groot deel van de werknemers ook nog eens ouder dan hij of zij. Het kan zijn dat deze nieuwe werknemer zich dan snel ondergewaardeerd voelt. Laat hem of haar daarom vaak genoeg zien dat je zijn of haar werk waardeert. Geef complimentjes en opbouwende kritiek.

Als je de jongere laat zien dat hij of zij goed is in het werk, gaat deze persoon ook harder voor je aan de slag. Het is ook een goed idee om de jonge talenten aan het eind van de maand of het jaar een bonus te geven voor de resultaten dien zijn behaald.

Ben je nog op zoek naar nieuwe jonge talenten voor jouw onderneming? Meld je dan aan bij Studenten Uitzendbureau en vind een jonge werknemer die goed met jouw bedrijf matcht. Onze studenten zijn stuk voor stuk talenten op hun vakgebied en gaan graag voor je aan de slag!